Het kleinste kamertje

Poepen terwijl je omringd wordt door trollenbeeldjes of plassen met blote vrouwen om je heen. Ben jij ook wel eens op een toilet geweest waar iets te zien was? Ik wil deze gedecoreerde kleine kamertjes achter de deuren met een slotje vandaan halen. Daarom fotografeer ik ze en bundel ik ze in een verjaardagskalender, die jij dan eventueel weer op je eigen wc kan hangen. Poepie chic toch?

Het kleinste kamertje
Het viel mij op dat veel mensen hun toilethokje versieren. Soms gebruiken ze de wc zelfs als een klein museum. Er worden dan verzamelingen neergezet die “absoluut niet in de huiskamer kunnen staan.” In studentenhuizen is het toilet bijna standaard een plek waar iedereen de boel onderkladt en volhangt. Kortom, de loze ruimte rondom onze poepdoos schreeuwt om creativiteit!

Toiletbezoek
Ik trek met mijn camera door Nederland om bij Jan en alleman op ‘toiletbezoek’ te gaan. Ik drink thee met de eigenaren en neem een klein interview af. Zo ging ik al op toiletbezoek bij Nathalie die haar badeendenverzameling op het toilet exposeert. Ook deed ik een plasje op een Halloweentoilet en bracht ik een bezoekje aan een toilet vol christelijke beeldjes, holy shit! Zo’n toiletbezoek levert altijd een boeiend verhaal op, een boodschap, klein of groot.

Verjaardagskalender en expositie
De 12 leukste toiletten komen in een verjaardagskalender. Die kalender kan dan vervolgens weer bij Jan en alleman op de wc worden gehangen. Daarnaast wil ik alle geïnteresseerden van het project verwelkomen op een expositie. Voor de drukkosten en de kosten van de expositie heb ik jullie hulp nodig. Zonder die euro’s voel ik me toch een beetje alsof ik op het toilet zit, maar het wc-papier op is.